Η αλβανική μαφία έχει τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στην Κρήτη

Παρασκευή Παρασκευή, Ιουνίου 04, 2010 , In , ,





Η αλβανική μαφία έχει πάρει τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών στην πόλη του Ηρακλείου και την Κρήτη γενικότερα. Σε αυτή τη διαπίστωση έχουν φτάσει οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες βρίσκονται σε πόλεμο με τα κυκλώματα των ναρκωτικών ουσιών, βλέποντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των ατόμων που συλλαμβάνονται με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών είναι αλβανικής καταγωγής.
Την ίδια ώρα, στα στέκια της πόλης του Ηρακλείου αλλά και όλου του νησιού μαίνεται ο πόλεμος για την κυριαρχία σε αυτά, με τα μέλη της μιας ή της άλλης μαφίας να συγκρούονται για τα οικονομικά συμφέροντα και τα κέρδη από τη διακίνηση των ναρκωτικών, τα οποία είναι τεράστια.

Το νέο περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει την κυριαρχία των Αλβανών ήρθε προχθές το πρωί στο φως της δημοσιότητας με τη σύλληψη ενός 25χρονου, ο οποίος κατείχε τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.

Στην κατοχή του είχε περίπου 2 κιλά, ποσότητα η οποία αν συναθροιστεί με αυτές που έχουν κατασχεθεί από τους αστυνομικούς, μόνο τους τελευταίους δύο μήνες ξεπερνάει σε βάρος τα 8 κιλά και αυτά από τις έντεκα συλλήψεις μόνο των μεγαλεμπόρων ή των διακινητών.

Πύλη εισόδου

Αυτό που εξετάζουν πλέον οι διωκτικές αρχές είναι αν ο ίδιος ο 25χρονος έφερνε τα ναρκωτικά στην Κρήτη από την Αθήνα και αν ναι, πόσες φορές έχει κάνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Είναι γεγονός πάντως ότι η Κρήτη αποτελεί πύλη εισόδου ναρκωτικών, με τις ποσότητες που εισάγονται να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στην «Τ», συνήθως μέχρι να εντοπιστεί ένας διακινητής έχει προλάβει να διαθέσει στα στέκια των ναρκομανών πενταπλάσιες ποσότητες από αυτή με την οποία τελικά συλλαμβάνεται να κατέχει.

Γεμάτος… ναρκωτικά

Οι αστυνομικές αρχές είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δράση του 25χρονου Αλβανού και τον είχαν θέσει υπό στενή παρακολούθηση. Προχθές το απόγευμα οι αστυνομικοί σε επιχείρηση που πραγματοποίησαν στο σπίτι του στην Ηλιούπολη (Ούλαφ Πάλμε) βρέθηκαν μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες των τελευταίων χρόνων. Συγκεκριμένα ο 25χρονος κατείχε 12 ποσότητες ηρωίνης βάρους 1.933,6 γραμμαρίων, 11 ποσότητες κοκαΐνης βάρους 178,2 γραμμαρίων, καθώς και 3 ποσότητες κάνναβης βάρους 316,6 γραμμαρίων. Ποσότητες, οι περισσότερες από τις οποίες βρέθηκαν σε διάφορά σημεία του σπιτιού του, ενώ κάποιες είχε και πάνω του.

Παράλληλα, στην κατοχή του βρέθηκαν 1 εύχρηστο πιστόλι μάρκας Tafonglio, ένας γεμιστήρας με 4 φυσίγγια 0,32 χιλιοστών, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και 5 κινητά τηλέφωνα. Ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 15.540 ευρώ, το οποίο καταφανέστατα προέρχεται από την εμπορία των ναρκωτικών ουσιών.

«Ο δράστης συνελήφθη την ώρα που έβγαινε έξω από το σπίτι του. Στην κατοχή του σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν πέντε ποσότητες ηρωίνης και τρεις κοκαΐνης. Ακολούθησε η έρευνα στο σπίτι του, όπου και εντοπίστηκαν οι υπόλοιπες ουσίες» σημείωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής, Μανόλης Κοντοδιάκος.