Μέσα σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο, που έρχεται…

Σάββατο Σάββατο, Ιανουαρίου 02, 2010 , In


Μέσα σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο, που έρχεται, η Ελλάς με την άρχουσα τάξη που δυστυχώς διαθέτει δεν ήταν δυνατόν παρά να αποτελεί μία μικρογραφία της όλης εξελίξεως. Μεγιστάνες του πλούτου κρατούν στα χέρια τους τις πολιτικές εξελίξεις, την οικονομία της χώρας και τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, ενώ κάποιοι πολιτικοί, δήθεν ανεξάρτητοι, με υποκρισία καταγγέλλουν τα περίφημα διαπλεκόμενα των οποίων γνήσια τέκνα είναι.




Επιπλέον, τα προβλήματα της Ελλάδος είναι κάτι περισσότερο από δραματικά. Τουρκική απειλή, οικονομία δευτερογενής σε μαρασμό, για πρωτογενή ούτε λόγος, λαθρομετανάστες, εγκληματικότης, διάλυση της παιδείας, χρηματισμός στην υγεία και άλλα πολλά. Όλα δείχνουν πως ο άνθρωπος με την έννοια του «άνω θρώσκω» ή θα επαναστατήσει ή θα σαπίσει μέσα στην εφιαλτική πραγματικότητα των ημερών που έρχονται.

«Αιών παίς εστι παίζων, πεσσεύων, παιδός η βασιληίη».



ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ



«Μη σας νοιάζει πόσο αιματηρή θα είναι η τελευταία σύγκρουση! Μη σας νοιάζει ότι οι παλαιοί θησαυροί ίσως εκλείψουν για πάντα στην εξαγορασμένη μεγάλη πυρκαγιά! Όσο νωρίτερα αυτό συμβεί, τόσο το καλύτερο. Περιμένουμε αυτό να συμβεί, βέβαιοι για τον θεϊκά καθιερωμένο κυκλικό νόμο, που κυβερνάει όλες τις εκδηλώσεις της ύπαρξης στο χρόνο. Περιμένουμε γι’ αυτό και για τον μεταγενέστερο θρίαμβο της αλήθειας που διώκεται σήμερα: για τον θρίαμβο κάτω από οποιοδήποτε όνομα, της μοναδικής πίστης στην αρμονία με τους αιώνιους νόμους της ύπαρξης, της μοναδικής νέας ιδέας, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ο ίδιος ο ήλιος! Ο θρίαμβος όλων αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι μέσα στους αιώνες, αλλά και σήμερα, ποτέ δεν έχασαν το όραμα της αιώνιας τάξης, που θεσπίζεται από τον ήλιο, και αυτών που έχουν πολεμήσει με αγνό πνεύμα να μεταδώσουν αυτό το όραμα και σε άλλους. Περιμένουμε την ένδοξη νίκη, αυτή τη φορά, σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως και κάθε φορά σε κάθε Χρυσή Εποχή της αιώνιας τάξεως του κόσμου».



Savitri Devi – Μαξιμιανή Πόρτας