Ανέλαβαν την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση – Η απάντησή μας

Τρίτη Τρίτη, Μαρτίου 23, 2010 , In

Με μία χαμηλού επιπέδου, πολυσέλιδη ανακοίνωση, η οργάνωση “Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς κλπ., κλπ.” ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι αστείες κοινωνικοπολιτικές αναλύσεις του κειμένου, τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη παραπέμπουν σε 18χρονο φοιτητή περιορισμένης ιδεολογικής κατάρτισης, με βασική πηγή πληροφοριών, το forum του indymedia. Αυτό άλλωστε είναι και το προφίλ των μελών της εν λόγω οργάνωσης, όπως προέκυψε από τις συλλήψεις και τις ομολογίες τους. Σημειωτέον πως ορισμένοι εξ αυτών έχουν αφεθεί ελεύθεροι, αν και τους είχαν επιβληθεί ήδη περιοριστικοί όροι για άλλα αδικήματα.
Η “επίθεση και η συντριβή των εθνικιστών” που επικαλείται ο νεαρός συντάκτης του κειμένου είναι εξ ορισμού άκυρες. Η βομβιστική επίθεση της Παρασκευής έπληξε στην ουσία τους τέσσερις τοίχους των γραφείων μας και τους παρακείμενους χώρους που ανήκουν σε ιδιώτες. Κανένα ουσιαστικό πλήγμα δε δέχθηκε η Χρυσή Αυγή. Καμία περίπτωση σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή δεν υπήρχε ξημερώματα Παρασκευής στην άδεια πολυκατοικία της οδού Σωκράτους και αυτό το γνώριζαν καλά οι νεαροί βομβιστές. Μοναδικό αποτέλεσμα της εν λόγω ενέργειας ήταν η συσπείρωση του Κινήματος, η χαλύβδωση του ηθικού και οι συγκινητικές κινήσεις αλληλεγγύης, από εκατοντάδες ανώνυμους Έλληνες, που απέδειξαν πως η Χρυσή Αυγή έχει αποκτήσει λαϊκό έρεισμα σε κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.
Η “αυτοδικία” που επικαλείται ο νεαρός συντάκτης του κειμένου είναι επίσης άκυρη. Πρόκειται για το ίδιο ακριβώς κύκλωμα ανθρώπων που από τη μία ομιλεί για “ένοπλη πάλη και συντριβή των κατασταλτικών μηχανισμών” και που αμέσως μετά κλαψουρίζει, επικοινωνεί ανεπιφύλακτα με την κρατική ασφάλεια και παρακαλεί τους υπαλλήλους της αστικής δικαιοσύνης να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους ή και ακόμη καταθέτει σαν μάρτυρας κατηγορίας.
Οι δήθεν υπόγειες διαδρομές της Χρυσής Αυγής με τις μυστικές υπηρεσίες πρέπει πλέον να θεωρούνται δεδομένες. Με βάση αυτό το επιχείρημα έχουν καταφέρει να ομονοήσουν τα αντίθετα άκρα. Τα πάσης φύσεως βιολογικά απόβλητα, από τον χώρο της άκρας δεξιάς, μέχρι αυτόν της “επαναστατικής” αριστεράς, έχουν βρει έναν κοινό τόπο και χαίρονται για αυτό. Μαζί με τη χαρά, περισσεύει και ο φθόνος. Το μίσος για ένα Κίνημα που συνεχώς ενισχύεται, προχωρά εμπρός και η ορμή του είναι αδύνατο να περιοριστεί.
Αδιαφορώντας για τις κρατικές διώξεις, γελώντας με τις παρακρατικές επιθέσεις, συνεχίζουμε τον δρόμο μας μέχρι την Νίκη. Οι αδύναμοι ας σιωπήσουν. Οι εχθροί ας παραμερίσουν. Ο ύμνος της Χρυσής Αυγής, που το περασμένο Σάββατο τραγουδήθηκε από εκατοντάδες στόματα στην οδό Σωκράτους, ομιλεί σαφώς:

ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΡΟΣ – ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΔΟΞΑΣ ΑΝΑΤΕΛΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ!

ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΡΟΣ – ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟ ΦΩΣ!